Sirapsbröd
200g smör
1 3/4 dl socker
1 msk sirap
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rör smör, socker och sirap poröst i en bunke. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smör- och sockersmeten. Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den och rulla ut den till 4 längder. Lägg längderna på plåt och platta till dem något. Grädda mitt i ugn i 175 grader i ca 15 min.
Låt dem svalna något på plåten och skär dem i sneda bitar.
Schackrutor
4 ½ dl vetemjöl
½ dl socker
200g smör
Blanda ingredienserna i matberedare. Dela degen i två delar. Blanda ena delen med 2 msk kakao och den andra delen med 2 tsk vaniljsocker.
Dela den mörka och den ljusa degen i två delar. Rulla ut bitarna till ca 1½ cm tjocka längder. Lägg en ljus längd bredvid en mörk, en mörk längd ovanpå den ljusa och en ljus längd ovanpå den mörka. Tryck till dem lite och svep in dem i folie. Lägg dem kallt för att hårdna, ca 1 timme. Skär dem i 3-4 mm tjocka skivor och lägg på plåtar. Grädda mitt i ugn i 175 grader i 10 min.
fredag 1 juli 2011
Fint fredagsfika
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar