Pepparkaksbiscotti
200 g smör eller margarin
2 dl råsocker
1 dl strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk nejlikor
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
3 dl hela mandlar
Ugn: 200°/100º
1. Rör rumstempererat smör och båda sockersorterna smidigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och mandel och rör ner i smeten. Degen ska vara kladdig.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar med hjälp av mjölade händer. Rulla ut varje bit till längder som är lika långa som plåten.
4. Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt. Grädda i 20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100º. Låt längderna svalna och skär varje längd i 10 skivor.
5. Lägg skivorna med snittytan upp och låt dem torka i ugn, ca 20 minuter eller tills de är torra.
onsdag 2 januari 2013
Pepparkaksbiscotti
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar