Botten:
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40cm.
Vispa
ägg och socker fast. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i
smeten. Häll smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5-6
minuter, till botten har fått ljusbrun färg. Sockra på kakan och stjälp
upp den på ett bakplåtspapper som ligger på ett galler. Bred på fyllningen. Rulla ihop kakan på längden. Låt skarven ligga nedåt.
Fyllning:
250 g rabarber
1 dl vatten
2 msk socker
2 msk gelésocker multi
Koka rabarber, vatten, socker och gelésocker i en kastrull i 5-10 minuter tills rabarbern har blivit mjuk. Kan bredas på botten direkt.
tisdag 19 juni 2012
Rulltårta med rabarberfyllning
Upplagd av Jessica kl. 12:22
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar