BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

lördag 30 april 2011

Två sorters apelsinglass

Jag har provat att göra två olika sorters apelsinglass och recepten skiljer sig ganska mycket åt och även glassernas karaktär blir olika. Det första receptet blir mer tydlig apelsinsmak och känns friskare medan den andra smakar mer gräddigt. Båda glassorterna smakar bra, men det beror lite på vad man känner för. Det första receptet har jag hittat hos Cupcakesfluffan (cupcakesfluffan.blogspot.com), som har många fina recept på glass. Det andra receptet kommer från Bara en kaka till... (baraenkakatill.blogspot.com), en blogg med underbara bilder och recept förstås.

Apelsinglass nr 1

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
3 äggulor
1,5 dl strösocker
1 msk glykos
saft från 3 apelsiner
skal från 2 apelsiner
½ tsk vaniljsocker

Blanda grädde, glykos och mjölk i en kastrull och låt koka upp, ställ åt sidan.
Vispa äggulor, vaniljsocker och socker pösigt. Tillsätt gräddblandningen under vispning. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme till ca 85 grader, det ska inte koka. Blanda i apelsinsaft och apelsinskal. Kyl smeten i vattenbad och ställ den sedan i kylskåpet över natten. Häll smeten i glassmaskin alternativt i bunke i frysen och då får man röra i smeten var 20:e minut.


Apelsinglass nr 2

3 dl vispgrädde
1,5 dl socker
3 äggulor
saften av 2 apelsiner

Vispa grädden ii en bunke. Vispa äggulorna med sockret fluffigt i en annan bunke och tillsätt apelsinsaften. Rör ner den vispade grädden och blanda till en jämn smet. Frys glassmeten.

0 kommentarer: