Det här receptet kommer ur tidningen Hembakat. Det blev mycket gott, men fudgen blev lite smulig. Det berodde kanske på att jag använde formar istället för att bre ut smeten på bakplåtspapper.
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
3 dl Strösocker
3 msk Kakao
1 msk Smör
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
1 dl tranbär, hackade
1 dl mandel, hackade
Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en kastrull. Koka tills blandningen uppnått 125 grader. Ta kastrullen från plattan och blanda ner smör, vaniljsocker, salt, tranbär och mandel. Rör kraftigt i 4-5 min. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kyl i minst en timme. Skär i bitar.
Och så var det det här med foto... Jag är urusel på att fota, det var inte lätt att få någon bra bild.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar